Tultande Tiffany är 10 år och bor i Angered med sina föräldrar Åtskilliga Audrey och Pysselbenägne Peter. Hon är enda barnet i familjen och hennes bästis är grannens yngste son, Andtrutne Andreas.

Det är en helt vanlig familj, med helt vanliga vanor och traditioner. Tultande Tiffany är alltså deras helt vanliga dotter. Hon är inte mobbad i skolan och hon flockar sig inte runt klassens ”top dog” heller. Hon är vare sig överviktig eller underviktig. Hon har inga allvarligare allergier och lider inte av anorexia eller bulemi. Hon är hyfsat harmonisk och väldigt vanlig, helt enkelt.

Det borde väl vara en historia för barn, eftersom den handlar om ett. Men flera bekanta har hävdat med bestämdhet att det egentligen är en vuxenhistoria.

Det må vara hur som helst med den saken, men när jag skrev historien, så gick jag tillbaka i tiden och funderade på hur jag själv som barn skulle vilja haft en historia berättad för mig. Jag minns till exempel att jag avskydde barnhistorier med tillkonstrade namn, i stil med Krakel Spektakel. Ändå använder jag samma typ av namn nu när jag åtskilliga år senare själv skriver.
Lite av en ödets nyck kanske, men jag får skylla på min ”germanska extraktion” - att vilja ha ordning i det jag skriver. Eftersom jag tidigare har skrivit en historia om medelålders ”drop-outs” i Angered (Zappande Zoey) tyckte jag att det var praktiskt att utgå från en karaktär ur den boken och då blev det Tultande Tiffanys mamma, Åtskilliga Audrey.

Historien utspelar sig under sommaren 1997. Det är sommarlov och de flesta kompisar är bortresta. Bara Andtrutne Andreas är kvar i stan och han får representera Tultande Tiffanys sociala dagliv.

Hon tillbringar en stor del av sin tid med att inreda ett litet hemligt rum åt sig på familjens vind. Där finns en otrolig massa saker som familjen samlat på sig genom flera släktled. Mamma och pappa stönar inombords vid blotta tanken på all röra däruppe, men för Tultande Tiffany är det ett eldorado av mystiskt fantasieggande saker.

I sitt nyinredda rum sitter hon sedan och fantiserar och drömmer och det är om detta historien i huvudsak handlar. Här skapar hon sin fantasivärld. Här möter hon den vänligt susande vinden och här möter hon Åskhunden Tindra, som blir hennes ”drömvägledare”.
Åskhunden Tindra lär henne hur man knyter ihop sin egen historia med de drömmar man har, men också hur viktigt det är att inte låta drömmarna ta över det verkliga livet.

Historien är också skriven sommaren 1997 i Brasov,
Rumänien, under tre veckors tid sittande på en rank tältsäng och med en hopfällbar stol som skrivbord.

Idag är alltså Tultande Tiffany över 20 år och det är väl si och så med tultandet nu för tiden. Hon jobbar numera med ett U-landsprojekt i SIDAS regi, men det ligger långt utanför denna berättelses ramar.
Men säkerligen har hon även där kontakt med Åskhunden Tindra. . .

Eftersom historien utspelar sig sommaren 1997, så är manuset komplett. Men det finns faktiskt ett par episoder till, fast de ligger bara på synopsisstadiet.
Tultande Tiffany