Babybelle
babybelle@khouback.se
HÄR kan du lyssna på låten MamyBeth, framförd av Roswinda
ordtjuserskan
 
ordtjuserskans berättelser
 
eloise
Jag är född och uppvuxen i Sverige, men flyttade utomlands 1971 då jag gifte mig med en belgisk ingenjör och blev bosatt i Kongo.
Efter 13 år i Afrika flyttade familjen, som då vuxit med tre barn, till Luxemburg, där jag fortfarande bor och arbetar. Det har blivit flera sagor, en hel del små berättelser och många, många dikter"

Programförklaring
Jag vill röra - beröra. Med mina ord vill jag nå fram.
Jag vill nudda människors hjärtan,
både kvinnors och mäns.
Jag vill nå DIG med en lätt smekning. Ge upphov till lite eftertanke. Få fram igenkännandets glädje - att man säger att sådär tänker jag också, men jag kan inte sätta ord på det - jag vill se dig få ett varmt småleende runt läpparna.
Ge dig den tröstande tanken - jag känner igen mig i vad hon skriver, jag är inte ensam, det finns fler som tänker som jag.

Jag vill låna dig mina ögon, få dig att se med mina ögon en liten stund, kanske längre. Jag vill ge värme, lite tröst och hopp. Ge tankar till tacksamhet, till förundran över de små tingens under, till vardagens små små lyckor. Det är vad jag vill.

Som en röd tråd i dikterna går glädjen och tacksamheten. Det handlar om längtan till det andra jaget, om väntan - förväntan,
tvivel - förtvivlan, skratt - gråt, barn - ålderdom, snällhet - elakhet...ja, om allt vad vardagslivet innehåller för oss alla.
Smekmjuka sommarkvällar med älvedans, kanelbullar och regnbågar, kärlek, innerlighet, närhet, tröst och vänskap - allt huller om buller i en blandning av allt som livet innebär.

Tänk om jag kunde få min lilla droppe i vattnet att ge upphov till andra ringar på vattnet, som till slut blir till en våg som bär och lyfter. En tsunami av värme och kärlek.

Jag vill aldrig sluta drömma.

Tag min hand och följ mig en bit på vägen!